Ga naar de inhoud

Mealpreppen

Mealpreppen. De laatste jaren is dit erg populair en ik moet zeggen, het is heel handig! Maar is het daadwerkelijk iets van de laatste jaren? In de 18eeeuw ontstond de methode wecken, het inmaken van producten om het langer te behouden. Tegenwoordig is wecken iets minder populair, maar het voorbereiden van een gezonde en gevarieerde maaltijd daartegenover…

 

Er zijn dagen dat er weinig tijd is om een gezonde en voedzame maaltijd klaar te maken. De maaltijdsalades van de supermarkten, heb ik allemaal al gehad en daarom maak ik steeds vaker mijn eigen on te go maaltijd. In dit artikel een aantal van mijn favorieten!

 

Pasta

Het liefst eet ik elke dag pasta! Pasta is namelijk snel klaar en smaakt altijd vers, ondanks dat de saus uit de vriezer komt. Mijn favorieten ingevroren pastasaus is met tomaat, heel veel tomaat. Deze maak ik dan ook met tomaten blokjes, tomatenpuree, zongedroogde tomaten tapenade en wat warm water. Daarbij gaat er flink wat groente zoals, wortel, broccoli en paprika. Als de groentes aan het voorkoken is fruit ik een teentje knoflook en een kleine ui in de pan. Vervolgens gaat hier de paprika en andere groentes bij. Tot slot alle tomatensoorten en wat warm water (of kookvocht als ik direct al pasta ernaast kook) bij de groentes en de pastasaus is klaar om in bakjes te verdelen, af te laten koelen en invriezen!

 

Soep

Ook altijd geschikt om snel te eten en is zeer geschikt vlak voor het sporten. Het liefst maak ik een wortel- of pompoensoep. Zonder dat je het merkt eet je een flinke dosis groente! Ik fruit een ui en teentje knoflook, vervolgens doe ik hier de stukjes groente bij. Ruim water en tuinkruidenbouillon erbij en koken maar! Laat het geheel zo lang koken dat de groente zacht is geworden. Vervolgens lekker blenderen of met de staafmixer aan de gang, tot het een gladde soep is geworden. Tip! Voeg wat paprikapoeder toe terwijl de ui aan het fruiten is, dit geeft net wat extra smaak aan jouw soep! Alles weer verdelen in bakjes en rechtop in de vriezer zetten… Laat het natuurlijk wel eerst goed afkoelen.

 

Bananenbrood

Dit ‘brood’ is zo lekker! Deze heb ik altijd in de vriezer liggen. Prak wat bananen fijn, meng er wat eieren, melk en citroensap bij en tot slot heel veel havermout! Een klein scheutje honing en een flinke lepel kaneel maakt het recept nog wat lekkerder. Daarbij voeg ik er soms wat ander fruit aan toe, zoals appels, bosbossen of wortel. Rozijnen zijn ook altijd lekker om toe te voegen. Alles in een bakblik en bijna een uur in de oven en klaar is jouw overheerlijke bananenbrood. Het resultaat is een heerlijk tussendoortje. Ik neem bijna elke dag 4 stukjes mee om op elk moment te kunnen eten. Het vult goed en zorgt voor voldoende energie, maar het valt niet zwaar op de maag!

 

Laatste tip: laat altijd je gerecht goed afkoelen voordat het de vriezer ingaat, en vergeet het stickertje met de datum niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

join the team

Hou jezelf scherp en meld je aan voor de nieuwsbrief