Ga naar de inhoud

Cultureel Ondernemer of Sportondernemer?

 

 

Voor mijn derde studiejaar diende ik een minor te volgen. Dit geldt voor alle HBO studenten. De minor heeft er voor gezorgd dat deze site is ontstaan. In dit artikel kunt u mijn eindpresentatie lezen voor deze minor.

 

Wie ben ik? Wat is mijn bedrijf? Wat is mijn Unique Selling Point? Ben ik een sporter of ben ik een kunstenaar?

 

Wiebelend naar de Overkant is mijn eerste eigen project. Dit project is ontstaan vanuit een opdracht van de Academie voor Danseducatie. Deze wordt uitgevoerd binnen de Kinderfysiotherapie Centrum Tilburg. Binnenkort zal er weer een nieuwe groep starten, meer weten? Neem dan contact op met Dance Health Motion.

 

 

Kunst Minor Versus Oefentherapeutische Minor?

 

 

 

Het werd de minor Cultureel Ondernemerschap. Deze was een motivator om mijn bedrijf te starten. Hoe dit kwam? Door alle opdrachten die er gemaakt moesten worden, werd ik gedwongen om na te denken over de volgende zaken.

  • Wat is mijn product/dienst en hoe geef ik deze het beste vorm in een design.
  • Doelen
  • Bedrijfsnaam en visueel design
  • Hoe ga ik communiceren en wat wil ik communiceren
  • Begroting; uurloon

Naast deze punten kreeg ik informatie over het ondernemerschap. Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere het cijfergedeelte, hoe zorg ik voor een goede administratie, facturatie, aangifte van mijn belasting en dergelijken. En een andere belangrijke vraag, hoe zorg je ervoor dat je als ZZP’er in aanmerking komt voor de financiële meevallers?

 

 

Het definitieve visuele design, hieronder te zien. Resultueerde in een bedrijfsnaam met een bijpassend logo! Het logo zien? Check dan de bovenste regel van deze website! 

 

 

Nu de grote vraag, wie of wat is Dance Health Motion nu precies? Wat zijn haar doelen, wie staat er achter het bedrijf?

 

Dance Health Motion is het bedrijf waar alle kennis op het gebied van dans,gezondheid en beweging samenkomt. Deze eenmanszaak is gestart sinds 1 maart 2018, op de Contact pagina kun je onder andere het KvK-nummer zien. De eigenaar van Dance Health Motion is Suzanne uit den Bosch, zij is momenteel 22 jaar en studeert aan de Academie voor Danseducatie. Eerder heeft zij haar propedeuse behaald bij de opleiding Oefentherapie Mensendieck. Zij geeft nu voornamelijk dans- en sportlessen. In de toekomst zal hier onder andere personal training en het geven van voedingsadviezen bij komen.

 

Onderstaande quotes zijn opgesteld voor het document ‘Communicatie Plan’. Zal zij deze doelen nog steeds hebben? Lees dan verder!

Dance Health Motion wil ervoor zorgen dat binnen drie jaar kinderen uit Tilburg en omgeving, met een motorische achterstand, de mogelijkheid hebben om dansles te volgen zodat er gewerkt kan worden aan de motoriek, lichaamshouding en de creativiteit.

Dance Health Motion wil binnen 10 jaar uitgegroeid zijn tot een toonaangevend dienstverlenend bedrijf op het gebied van dans & fysiotherapie. Hierbij wordt er een sterke connectie gelegd tussen de twee verschillende vakgebieden, om de doelgroepen op een zo effectief en efficiënt mogelijk manier te onderwijzen en/of te behandelen.

 

 

Voor de Minor Cultureel Ondernemerschap mocht er een onderzoek gedaan worden, dit mocht in elk onderwerp zijn. Er moet wel een link zijn naar jouw werkveld. Suzanne deed onderzoek naar de combinatie van Dans en Fysiotherapie. Klik op de quote en je kunt het onderzoek bekijken!

Hoe kan dans binnen vijf jaar geïmplementeerd worden binnen de fysiotherapie in Nederland?

 

 

 

Naast de opdrachten van minor heeft Suzanne meer ondernomen. Zo is zij naar een startersdag van de KvK geweest, heeft zij deze website ontwikkeld, de nodige algemene voorwaarden zijn opgesteld. Er is een formaat voor facturatie ontwikkeld en er zijn visitekaartjes gekomen. Wil je deze zien? Klik dan hier.

 

Conclusie

  • Dans is het uitgangspunt en zal het belangrijkste middel zijn om mijn doelen te behalen, als cultureel ondernemer.
  • Sport zal ingezet worden om een gezondere levensstijl te ontwikkelen doordat fitnessachtige oefeningen toegankelijker zijn voor de meeste groepen.

 

Ik wil een bijdrage leveren aan de motorische ontwikkeling, bewegingsplezier, bewustzijn van de huidige problematiek en bovenal een gezondere levensstijl stimuleren waarbij het in beweging zetten van een diversiteit aan doelgroepen mijn missie is. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

join the team

Hou jezelf scherp en meld je aan voor de nieuwsbrief